Volledig scherm
Giovanni Hiwat in dienst van Helmond Sport. © Marcel Bonte

Voormalig Helmond Sport-speler Giovanni Hiwat op proef bij RKC

Giovanni Hiwat is op proef bij RKC. De 24-jarige buitenspeler, die afgelopen seizoen uitkwam voor Helmond Sport, speelt dinsdagavond al mee in het oefenduel met het Belgische Zulte Waregem. 

In de wedstrijd tegen de Belgische subtopper zal Hiwat maximaal zestig minuten in actie komen. Mocht de rappe vleugelspeler overtuigen, dan ligt er mogelijk een contract klaar in Waalwijk. 

In Helmond werd het contract van Hiwat niet verlengd. Ondanks dat er veelvuldig gebruik van zijn diensten werd gemaakt. In het shirt van de Helmonders maakte Hiwat afgelopen voetbaljaargang drie treffers. Voordat de aanvaller in Helmond neerstreek, kwam hij uit voor Sparta, PEC Zwolle en Cambuur Leeuwarden.

  1. Helmond Sport-aanvaller George kan ‘zijn’ FC Twente aan titel helpen: ‘Mooi als we Sparta uitschakelen’

    Helmond Sport-aanvaller George kan ‘zijn’ FC Twente aan titel helpen: ‘Mooi als we Sparta uitschake­len’

    De een zegt dat hij het rustig aan moet doen, de ander stelt juist dat hij Sparta moet pijnigen. Het is duidelijk dat Dylan George (20), gehuurd van FC Twente, vrijdagavond voor een pikant potje staat. Als hij met Helmond Sport van Sparta wint, zijn de Tukkers vrijdag al kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. ,,Het zou mooi zijn als we Sparta uit kunnen schakelen”, zegt George.