Volledig scherm
Jop van der Linden in actie namens Helmond Sport. © PICS UNITED

Voormalig Helmond Sport-speler Van der Linden (28) stopt vanwege aanhoudend blessureleed

28 jaar oud is hij pas, maar Jop van der Linden houdt het nu al voor gezien in het betaald voetbal. De centrale verdediger, die van 2010 tot en met 2012 uitkwam voor Helmond Sport, heeft te veel last van aanhoudende heupblessures. 

De stopper stond onder contract bij het Australische Sydney FC, maar door telkens weer terugkerende problemen, bleef zijn aandeel dit seizoen beperkt tot negen optredens in competitieverband. Van der Linden heeft al tijden veel last van allebei zijn heupen. In het voorjaar van 2016 onderging hij twee operaties.

Na een revalidatieproces bij AZ, maakte hij weer minuten bij de beloftenploeg van de Alkmaarders. In het seizoen 2017-2018 werd hij uitgeleend aan Willem II, waar hij tot achttien optredens in de eredivisie kwam. Het avontuur down under  dat volgde, werd zijn laatste.

  1. Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvankelijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvanke­lijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Orhan Dzepar begreep er even niets meer van. Vlak voor de 0-2 kreeg de speler van Helmond Sport de vuisten van FC Dordrecht-doelman Petar Stoskovic vol in zijn gezicht en lag hij groggy op de grond. Of de bal echt in het doel was beland? En/of Helmond Sport bij Dordrecht (1-2) écht voor het eerst sinds 9 maart 2018 weer een uitduel won? ,,Ik wist even echt niet meer wat er gebeurd was.”