Volledig scherm
Helmond Sport-trainer Wil Boessen. © BSR Agency

Wil Boessen over Almere City FC en transfers: ‘Er gaat nog een hoop gebeuren bij Helmond Sport’

Als het aan oefenmeester Wil Boessen ligt, komt er dit seizoen weer reuring in de tent bij Helmond Sport. Om te beginnen vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Almere City; de Helmonders hebben ook iets goed te maken na de veegpartij tegen NAC (5-1). Maar ook op de transfermarkt hopen de Helmonders hun slag te slaan. ,,Er gaat nog een hele hoop gebeuren”, stelt Boessen.

Helmond Sport is nog altijd volop aan het speuren naar spelers op de transfermarkt, er is ook nog budget om minimaal één speler te halen en een extra keeper te halen. Boessen stelt dat het snel gaat en ook moet gebeuren: de transfermarkt in Nederland is nog tot en met 2 september open. Of proefspeler Elvis Mehanovic aansluit, is onduidelijk. De spits met Bosnische roots is geveld door ziekte en ontbrak op de training. ,,We nemen later een besluit over hem”, zegt Boessen. ,,Er gaat nog een hele hoop gebeuren in die laatste dagen, niet alleen bij ons.”

Fitte groep

Hij heeft momenteel een groep van twintig spelers, van wie twee keepers. De spelers zijn allemaal fit; Kay van der Vorst sluit weer aan na een schouderblessure en aanvoerder Guus Joppen keert terug van een schorsing van één duel.

Die laatste werd met zijn ervaring gemist tegen NAC, waar Helmond Sport door de ondergrens zakte. ,,Dat kan één keer gebeuren, prima dat dat zo vroeg in het seizoen is, dan weten we weer waar we staan. Tegen Almere City moet het veel beter”, stelt Boessen, die ook verwacht dat het beter zal gaan. ,,De groep staat er goed voor.” Hij toont wel respect voor Almere City FC. ,,Ze hebben een ervaren ploeg, met bijna alle posities dubbel bezet. Daar hebben zij ook de begroting voor. Maar wij kunnen ook een vervelend ploegje zijn, zeker in eigen huis.”