Volledig scherm
Herve Matthys maakt het Givan Werkhoven lastig. © BSR Agency

Zure nederlaag voor Helmond Sport op Woudestein

Helmond Sport heeft z’n reeks uitwedstrijden zonder zege uitgebreid tot 26. Excelsior won vrijdagavond met 3-1 van de ploeg van Will Boessen, maar het had anders kunnen lopen als de paal niet twee keer een sta-in-de-weg was geweest voor de bezoekers.

De eerste twintig minuten domineerde de thuisploeg op Woudestein en het werd beloond met een treffer van Jeffrey Fortes, die niet aarzelde toen hij de bal voor zijn voeten kreeg na een half weggewerkte voorzet: 1-0. Helmond Sport toonde veerkracht en kreeg al snel een grote kans op de gelijkmaker, maar eerst stuitte Robert Mutzers op keeper Alessandro Damen en in de rebound knalde Guus Joppen de bal op de paal. De 1-1 viel even later alsnog, toen Diego Snepvangers een afgemeten voorzet van Joeri Poelmans vanaf de linkerflank feilloos binnenkopte.

Geluk

Excelsior leek even de weg kwijt en mocht van geluk spreken dat het geen 1-2 werd toen ook een inzet van Tibeau Swinnen via de paal terug het veld in kwam. Op slag van rust leek Excelsior aan de leiding te komen, maar scheidsrechter Blank keurde de treffer af wegens duwen.

De tweede helft kwam, mede door een paar blessurebehandelingen op het veld, moeizaam op gang. De vlam leek in de pan te slaan nadat Joeri Poelmans een harde charge op de bal maakte, maar ook op de benen van Jeffry Fortes. De Excelsior-speler kwam verhaal halen en duwde Poelmans neer. Scheidsrechter Blank was mild voor Fortes en gaf beide spelers geel.

Stompen

Helmond Sport-traner Will Boessen maakte in de tweede helft gebruik van al zijn drie wisselmogelijkheden. Sander Vereijken, Daan Ibrahim en Bram Zwanen kwamen achtereenvolgens in het veld voor Diego Snepvangers, Givan Werkhoven en Dean Koolhof. Excelsior ging het meest nadrukkelijk op zoek naar de winst en kwam in de slotfase ook aan z’n tweede treffer. Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel leek de bal te kunnen vangen, maar hij koos voor stompen, kwam ten val door een botsing met Rai Vloet en Ahmad Mendes Moreira kon de bal in het verlaten doel schieten; 2-1. De ploeg van Will Boessen zette aan voor een slotoffensief, maar kreeg het deksel op de neus. Jeffry Fortes maakte er 3-1 van. Zuur voor de Helmonders, die op basis van het wedstrijdbeeld en de kansen wel een puntje verdiend hadden op Woudestein.