Volledig scherm
Reda Kharchouch viert een van zijn doelpunten. © BSR Agency

Zwak Helmond Sport hard onderuit tegen Telstar: 1-4

Helmond Sport is vrijdagavond hard onderuit gegaan. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Wil Boessen met 1-4 van Telstar. Bij rust stond het al 0-3.

De thuisclub moest het in het vergelijking met vorige week doen zonder de geblesseerde Dean Koolhof en Ferry de Regt. In plaats van het duo had Boessen Nick de Louw en Joeri Poelmans het veld ingestuurd. Zij konden niet voorkomen dat Helmond Sport een dramatische avond kende.

De ploeg had de grootste moeite met de bezoekers uit Velsen-Zuid. Vooral Daan Klomp zag er een aantal keer ongelukkig uit. Bij het eerste doelpunt gleed de verdediger uit, waarna Tavsan de bal op aangeven van Kharcouch eenvoudig kon binnen werken: 0-1.

Bekijk hier de samenvatting van het duel.

Bij de 0-2 en 0-3 was de huurling van NAC zijn directe tegenstander Kharcouch twee keer kwijt. Eerst kwam hij te laat toen de aanvaller van Telstar de bal bij de eerste paal knap binnen schoot. Niet veel later verloor hij een kopduel van de sterke spits. Tussendoor was Helmond Sport dichtbij treffer geweest. Maar zowel Robert Mutzers als Juul respen wisten in kansrijke positie niet te scoren.

Ingrijpen

In de rust greep Boessen in. Hij wisselde de onfortuinlijke Klomp voor Verkennis. Helmond Sport kwam beter uit de kleedkamer en had al snel iets kunnen terugdoen. Maar Respen miste oog in oog met doelman Anthony Swolfs. Ook de rebound was niet aan de spits besteed.

Aan de andere kant kwam Helmond Sport goed weg. Joeri Poelmans wilde wegwerken, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Opgelucht zag hij hoe de bal via de paal en lat weer het veld in stuiterde. Tien minuten werd het toch 0-4, toen Telstar een strafschop kreeg. Doelman Van Gassel stopte de bal in eerste instantie, maar was kansloos op de rebound van Marcus Mcguane.

Helmond Sport deed nog wel iets terug. Diego Snepvangers kapte zich een kwartier voor tijd knap vrij en schoot de bal hard en hoog in het doel. Maar meer dan een pleister op een diepe wond was het niet.

Helmond Sport: Van Gassel; Joppen, De Louw, Klomp (46. Verkennis), Swinnen (69. Van de Vorst), Mutzers (63. Werkhoven), Dzepar, Poelmans, Respen, Snepvangers, Stan