Volledig scherm
Marielle Markgraaff © Rene Manders

15.000 euro voor gouden tip in moordzaak Mariëlle Markgraaff, mogelijk nieuwe sporen gevonden

HELMOND – Justitie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader of daders van de gewelddadige dood van Mariëlle Markgraaff uit Helmond. De moeder van 37 werd maandag 22 februari 2016 zwaargewond gevonden op de Bakelsedijk in die plaats. Er werd nog geprobeerd om haar leven te redden, maar hulp mocht niet meer baten.

Het onderzoek naar de gewelddadige dood ligt al langere tijd stil. Maar nu zijn er mogelijk toch nieuwe aanknopingspunten. 

Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aan de zaak, waarin de politie onder andere ingaat op het sporenonderzoek dat vorige week donderdag rond de plaats-delict werd gehouden.

Cold-case

Dat onderzoek is opvallend, omdat de zaak begin dit jaar nog een cold-case werd. Dat betekent dat er niet meer actief aan het onderzoek wordt gewerkt, tenzij er nieuwe, belangrijke informatie op de mat valt. Daarover heeft de politie nog geen mededeling gedaan.

Sinds begin dit jaar staat de zaak-Markgraaff op de coldcasekalender die alle gedetineerden in Nederland in 2018 krijgen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mierlo-Houtse leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'
    PREMIUM

    Mier­lo-Hout­se leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'

    HELMOND - Hij laat een stuk van een opengeklapte raket zien, een Brits munitiekistje met granaatscherven en een plank met zo’n scherf erin. „Komt hier uit het dak.” Hij wijst ook op de sporen van kogels in de voorgevel van zijn huis. Als het gaat over de Tweede Wereldoorlog is het belangrijk om alles zo tastbaar mogelijk te maken, weet Mario Coolen. Zeker bij kinderen. „Déze Engelse soldaten zijn dáár op het spoor gestorven.”

In samenwerking met indebuurt Helmond