Volledig scherm
Drie verdachten van diefstal opgepakt in Helmond. © Facebook / @Politie Helmond

Agente vordert fiets van voorbijganger bij achtervolging verdachte diefstal in Helmond

HELMOND - De politie heeft maandagmiddag drie personen aangehouden na een melding van diefstal uit een woning in Helmond. Een van hen bleek achteraf niets met de diefstal te maken te hebben. Een agente had bij de achtervolging van één van de verdachten nog een fiets gevorderd van een voorbijganger. Dat meldt de politie op Facebook.

De diefstal was gepleegd bij een woning aan de Evertsenstraat. De verdachten waren een woning binnengegaan aan de Winterstraat. Daar wilden agenten de verdachten aanhouden, maar een van hen wist via het balkon te vluchten.

Achtervolging

De politie zette te voet de achtervolging in. Een agente vorderde hierbij een fiets van een voorbijganger. Zij kon uiteindelijk samen met andere agenten een 39-jarige man aanhouden. De fiets werd daarna weer teruggegeven aan de eigenaar. Hij werd bedankt voor de medewerking.

In de woning werden een 40-jarige man en een 34-jarige vrouw aangehouden. Het bleek dat de 40-jarige man niets met de diefstal te maken had. 

De andere twee verdachten zijn in een cel gezet. De 39-jarige man bleek nog te worden gezocht omdat hij niet terug was gekeerd van verlof uit de gevangenis. 

In samenwerking met indebuurt Helmond

Poll

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

  • Keiebijtersstad (24%)
  • Kattegat (23%)
  • Keiestad (53%)
841 stemmen