Volledig scherm
© Dumpert.nl

Agenten met glas en stenen bekogeld in Helmond, drie jongeren opgepakt

HELMOND - In de Willem Prinzenstraat in Helmond zijn zondagavond drie jongeren opgepakt nadat een groep jongeren zich tegen de politie keerde en de agenten met stenen en glas bekogelde. Eén agent werd in zijn arm gebeten.

Bij de politie was rond 18.30 uur een melding binnengekomen van overlast van scooters in de buurt van het Willem Beringsplein. Agenten die ter plaatse kwamen zagen op de Willem Prinzenstraat een jongen op een scooter rijden die niet was voorzien van een kentekenplaat. 

De politie maande de jongen te stoppen, maar daar gaf hij geen gehoor aan. Agenten reden de bestuurder daarop klem, maar de jongen gooide zijn scooter tegen de politieauto en ging er te voet vandoor. Een agent die de achtervolging inzette wist de jongen al snel bij te halen, maar bij de aanhouding liep het uit de hand. 

Geweld
Vrienden van de jongen en buurtbewoners keerden zich tegen de politie en bekogelden agenten met glas en stenen. Eén agent werd in zijn bovenarm gebeten. De politie riep assistentie in en uiteindelijk werden drie jongeren uit Helmond opgepakt. Bij het incident is ook geweld gebruikt door agenten. 

Beelden op internet
Beelden die door omstanders zijn gemaakt verschenen zondagavond op Dumpert. De politie zegt daar blij mee te zijn en zegt de beelden te zullen gebruiken in het onderzoek naar de betrokken jongeren. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie noemt het onaanvaardbaar wat er zondagavond in Helmond is gebeurd.