AH dinsdag weer open na plofkraak op geldautomaat Dierdonkpark in Helmond

VideoHELMOND - Bewoners van de Dierdonklaan en de Coendersberglaan in de Helmondse wijk Dierdonk zijn maandagochtend  in alle vroegte opgeschrikt door een harde knal, veroorzaakt door een plofkraak op de geldautomaat in de voorgevel van Albert Heijn aan het Dierdonkpark. Dat gebeurde rond vijf uur. 

De supermarkt kon maandag om 08.00 niet open gaan. De winkel blijft de hele dag dicht, en gaat dinsdag weer open. De schade aan de gevel is groot, en er ligt veel puin.  Daarom is voor de politie niet vast te stellen of alle explosieven die door de dieven zijn gebruikt bij de plofkraak ook zijn ontploft. 

Om dat te kunnen zien, is de EOD ingeschakeld, de Explosieven Opruimingsdienst. 

Vermoedelijk gaat het om twee daders die op een scooter zijn weggereden.  Dat meldden getuigen bij de politie, die op het alarmnummer 112 tal van telefoontjes uit de buurt kreeg van wakker geschrokken omwonenden. 

Volgens de filiaalhouder van de Albert Heijn-vestiging valt de schade aan de binnenkant van zijn winkel mee. ,,Er zijn door de ontploffing alleen wat spullen uit de schappen gevallen, dat is alles.” 

Het toeval wil dat de gevel en het dak van het iets meer dan twintig jaar oude winkelpand juist deze week gerenoveerd worden.  Deze werkzaamheden lopen volgens de filiaalhouder geen vertraging op door de plofkraak.

Volledig scherm
De schade na de plofkraak van de geldautomaat bij Albert Heijn in de Helmondse wijk Dierdonk. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Helmond