,We zijn er niet goed in ons te profileren. Dat heeft ook wel met de ethische normen te maken. Privacy blijft een groot goed", zegt Jennifer Emming (links). ,,Maar het is wel van toegevoegde waarde voor de samenleving.” Haar collega Ronald van der Wegen: ,,De overheid heeft nu eenmaal andere belangen dan bewoners."
Volledig scherm
PREMIUM
,We zijn er niet goed in ons te profileren. Dat heeft ook wel met de ethische normen te maken. Privacy blijft een groot goed", zegt Jennifer Emming (links). ,,Maar het is wel van toegevoegde waarde voor de samenleving.” Haar collega Ronald van der Wegen: ,,De overheid heeft nu eenmaal andere belangen dan bewoners." © Rene Manders/DCI Media

Al 65 jaar maatschappelijk werk in Helmond: ‘Privacy is een groot goed’

HELMOND - Het maatschappelijk werk bij LEVgroep bestaat 65 jaar. Reden voor de welzijnsorganisatie om daar binnenkort uitgebreid bij stil te staan. ,,Ons werk is vaak te onzichtbaar.”

Maria van Griensven heette de eerste maatschappelijk werker van Helmond. Ze legde 800 huisbezoeken per jaar af, sprak met vrouwen over geboortebeperking, hielp met het beheren van het huishoudboekje, gaf emotionele steun en wees de weg naar de opvang bij drankproblemen, zo noteerde het Eindhovens Dagblad vijftien jaar geleden bij het 50-jarig jubileum van het Algemeen Maatschappelijk Werk Helmond. 

In samenwerking met indebuurt Helmond