Volledig scherm
PREMIUM
Hans van Run, de oprichter van Wijnhuis Helmond. ,,De vijftig jaar zijn voorbij gevlogen. Raar eigenlijk, hoe snel dat gaat." © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Al vijftig jaar tussen de flessen in Wijnhuis Helmond

HELMOND - Wijnhuis Helmond, vroeger beter bekend als Drankencentrum, bestaat vijftig jaar. ,,We hebben altijd ingespeeld op veranderende tijden. Vroeger verkochten we een vrachtwagen bier per week. We waren eigenlijk de allereerste discounter van Nederland", lacht oprichter Hans van Run (75), als hij terugdenkt aan die beginjaren. 

Het is 1968 als hij zich in de Wolfstraat vestigt met Drankencentrum Helmond. ,,Ja, we doken toen onder de prijzen. En dan had ik regelmatig een proces aan m'n boks van de brouwerijen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Helmonder door plaatsgenoot mishandeld met slagroomspuit: ‘Er was zoveel adrenaline, ik wist even niet wat ik deed’
    PREMIUM

    Helmonder door plaatsge­noot mishandeld met slagroom­spuit: ‘Er was zoveel adrenaline, ik wist even niet wat ik deed’

    DEN BOSCH - In politiedossiers zie je de meest uiteenlopende foto’s. Maar een afbeelding van een met bloed besmeurde slagroomspuit is toch apart. Politierechter Donkersloot kreeg ermee te maken tijdens het voorbereiden van een zaak waarbij een 20-jarige man uit Helmond ervan werd verdacht een plaatsgenoot te hebben mishandeld. De verdachte gaf bij zijn aanhouding toe dat hij had geslagen. En tijdens een rechtszitting woensdag in Den Bosch mocht hij uitleggen waarom.

In samenwerking met indebuurt Helmond