Mensen met klassieke auto's wordt gevraagd zaterdag 5 oktober 2019 naar de Automotive Campus in Helmond te komen waar dan het Dutch Automotive Festival wordt gehouden om te vieren dat de auto 250 jaar wordt, Helmond 100 jaar auto-industrie heeft en de Automotive Campus 10 jaar bestaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen met klassieke auto's wordt gevraagd zaterdag 5 oktober 2019 naar de Automotive Campus in Helmond te komen waar dan het Dutch Automotive Festival wordt gehouden om te vieren dat de auto 250 jaar wordt, Helmond 100 jaar auto-industrie heeft en de Automotive Campus 10 jaar bestaat. © NCAD

Alle klassieke auto’s verzamelen op de Automotive Campus in Helmond

HELMOND - Zou Helmond nu ook een Automotive Campus hebben als Volvo in 1975 niet had besloten de ontwerpafdeling in Helmond te vestigen? Niemand die daar met zekerheid iets over kan zeggen. 

Feit is wel dat de werkgelegenheid behoorlijk in het slop zat en Volvo Car, dat de personenautotak van DAF overnam, daar verandering in bracht. Op hetzelfde terrein bij de Steenovenweg zit nu alweer tien jaar de Automotive Campus. Dat, honderd jaar autoproductie in Helmond en de 250ste verjaardag van de auto wordt zaterdag 5 oktober in Helmond gevierd met het gratis toegankelijke Dutch Automotive Festival (12-17 uur).

In samenwerking met indebuurt Helmond