Volledig scherm
Kasteel van Sinterklaas © Wim van den Broek

Alleen online kaartjes te koop voor Kasteel van Sinterklaas Helmond

HELMOND - Wie dit jaar Sinterklaas wil opzoeken in Kasteel Helmond kan daarvoor alleen nog via internet kaartjes kopen.

De organisatie wil hiermee de lange wachttijden aan de deur verkorten. Via de website kunnen bezoekers vanaf 15 oktober een datum en een tijdsblok van een uur kiezen waarop zij het Kasteel willen bezoeken. Het gekochte kaartje is alleen op het gewenste moment geldig. Bezoekers wordt gevraagd een halfuur vooraf aanwezig te zijn. In het tijdsblok van 60 minuten start de rondleiding in het kasteel. Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Bezoekers kunnen in de webshop betalen met iDEAL, creditcard of PayPal. De tickets worden per e-mail verstuurd. Een kaartje € 4,05 (inclusief servicekosten). Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. In de webshop kunnen bezoekers maximaal 10 kaartjes per keer bestellen. Kaartverkoop aan de deur vindt niet meer plaats vanaf dit jaar.

Ergernis
Sinterklaas ontvangt bezoek van 15 november tot en met 3 december. Het is onder veel bezoekers al jaren een ergernis: het duurt soms uren voordat je aan de beurt bent om de goedheilig man en zijn pieten de hand te schudden in een van de Kasteelkamers. Door de toegenomen populariteit staan steeds langere rijen voor de Kasteelpoort. Met het nieuwe systeem hoopt de organisatie de wachttijden te verkorten.

Zwart
Het programma op het plein vóór het Kasteel blijft gratis toegankelijk. Hier staat elk jaar onder meer een spiegeltent met theatervoorstellingen, vinden fotosessies plaats met het paard van Sinterklaas en lopen Zwarte Pieten rond. Die blijven zoals voorgaande jaren zwart van kleur.