Volledig scherm
PREMIUM
Zeven van de twaalf werknemers van Huisartsenpraktijk Helmond Centrum. Zittend vlnr: Laura van Oort, Eline van Rooij, Amir Kermani, Hennie Desserjer. Staand vlnr: Najima Zaitouni, Ilse Roosenhart, Leonie Valentijn. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Als huisarts werken in het centrum van Helmond geeft 'extra motivatie'

HELMOND - Een tweede locatie, een verhuizing en nieuwe dokteren: bij Huisartsenpraktijk Helmond Centrum verandert een heleboel. Maar de zorg blijft van hoge kwaliteit, belooft dokter Amir Kermani.

Invier jaar tijd lukte het huisarts Amir Kermani om praktisch al zijn ruim tweeduizend patiënten bij naam te leren kennen. Knap, maar wat het makkelijker maakt: Kermani houdt praktijk aan het Sobriëtasplein in het Helmondse centrum. Daar bezoeken inwoners net wat vaker de dokter dan elders. Komt door de gemiddeld genomen wat minder goede gezondheid van de binnenstedelingen.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.

In samenwerking met indebuurt Helmond