Volledig scherm
PREMIUM
Zeven van de twaalf werknemers van Huisartsenpraktijk Helmond Centrum. Zittend vlnr: Laura van Oort, Eline van Rooij, Amir Kermani, Hennie Desserjer. Staand vlnr: Najima Zaitouni, Ilse Roosenhart, Leonie Valentijn. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Als huisarts werken in het centrum van Helmond geeft 'extra motivatie'

HELMOND - Een tweede locatie, een verhuizing en nieuwe dokteren: bij Huisartsenpraktijk Helmond Centrum verandert een heleboel. Maar de zorg blijft van hoge kwaliteit, belooft dokter Amir Kermani.

Invier jaar tijd lukte het huisarts Amir Kermani om praktisch al zijn ruim tweeduizend patiënten bij naam te leren kennen. Knap, maar wat het makkelijker maakt: Kermani houdt praktijk aan het Sobriëtasplein in het Helmondse centrum. Daar bezoeken inwoners net wat vaker de dokter dan elders. Komt door de gemiddeld genomen wat minder goede gezondheid van de binnenstedelingen.

  1. Helmondse FD-journalist: 'Misschien straks veel Oost-Europeanen hierheen na de Brexit'
    PREMIUM

    Helmondse FD-journalist: 'Mis­schien straks veel Oost-Europeanen hierheen na de Brexit'

    HELMOND - Het is de dag waarop de veelbesproken Brexit een feit moet zijn. Maar hoe anders ziet de wereld er na die dag uit aan weerszijden van de Noordzee? Het is een vraag waarop nog niemand een antwoord heeft. Ook Mathijs Schiffers, geboren Helmonder en sinds 2012 correspondent voor het Financieele Dagblad in Londen, heeft dat niet. Hij is even terug in zijn geboortestad voor wat lezingen over de Brexit op dinsdagavond in de plaatselijke bibliotheek.

In samenwerking met indebuurt Helmond