Analoge tv-kijkers van Ziggo krijgen een balk in beeld waarop ze gewezen worden op het einde van het analoge tv-signaal-tijdperk. En dat is niet fijn kijken, vinden sommige abonnees.
Volledig scherm
Analoge tv-kijkers van Ziggo krijgen een balk in beeld waarop ze gewezen worden op het einde van het analoge tv-signaal-tijdperk. En dat is niet fijn kijken, vinden sommige abonnees.

Analoge Ziggo-kijker wil geen balk in beeld

HELMOND - Ze weten dat ze ver in de minderheid zijn, maar de analoge tv-kijkers van Ziggo willen tot 24 september nog wel normaal naar hun favoriete programma’s kunnen kijken. Zonder die balk dus die steeds in beeld komt en hen vertelt dat ze niet moeten vergeten tijdig hun entree te maken in de digitale tv-wereld.

 ,,Ik betaal er gewoon voor en wil ook gewoon kunnen kijken. Bovendien ben ik niet dom. Ik weet van die verandering en hoef daar niet een paar weken lang meerder keren per dag op gewezen te worden ’’, meldt een Helmondse kijker.

De balk waar onder meer te lezen is ‘Voorkom dat u geen tv meer kunt kijken. Schakel voor 24 september mee naar digitale kabel-tv’ is niet constant in beeld, maar wel vaak en op vrijwel alle zenders. Ziggo heeft aangeboden gratis een digitale ontvanger in bruikleen te geven. Maar dat wil de Helmondse helemaal niet. Ze heeft haar Ziggo-abonnement opgezegd en voor na 24 september iets anders geregeld. En tot die tijd wil ze gewoon op de ouderwetse manier tv-kijken, zoals ze dat jaren heeft gedaan. En dat kan de komende weken niet zonder die balk in beeld, heeft Ziggo haar gemeld.

Op 24 september schakelt de aanbieder in deze regio het analoge signaal uit en moet iedere abonnee van VodafoneZiggo digitaal kijken. Volgens de kabelexploitant is analoog tv-kijken niet meer van deze tijd en biedt de overstap naar volledig digitaal de kijkers veel voordelen, zoals beter beeld en extra zenders.

Ziggo is bezig regio voor regio het analoge signaal af te sluiten. Begin vorig jaar is begonnen in de Randstad. Nu is deze regio aan de beurt. 

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Helmond