In de wijk Rijpelberg wonen veel arbeidsmigranten.
Volledig scherm
In de wijk Rijpelberg wonen veel arbeidsmigranten. © Rijpelberg

Arbeidsmigrant concurrent voor starter op Helmondse woningmarkt

HELMOND - Arbeidsmigranten komen vaak in Helmond terecht omdat daar veel betaalbare koopwoningen op de markt zijn. Ze kopen zelf, of hun werkgever doet dat voor hen. Dat hindert starters.  

0 reacties

  1. 'Tijd van lang nadenken over een bod op een woning is voorbij, ook in Helmond'

    'Tijd van lang nadenken over een bod op een woning is voorbij, ook in Helmond'

    HELMOND - Het eerste bod kwam van iemand die het huis niet eens gezien had. Het ging na een weekendje nadenken weer van tafel. Maar lang hoefden Heidy Verschuren en haar man vervolgens niet te wachten op een nieuw bod. Tien tot vijftien gegadigden toonden er interesse in om hun woning aan de Akkerweg in Mierlo-Hout te kopen. Uiteindelijk verkochten Verschuren en haar man die binnen drie weken. Het is een voorbeeld van de successtory die de woningmarkt op dit moment is voor verkopers.
  2. Woningmarkt verder verhit in Eindhoven, verkoop in regio trekt aan

    Woning­markt verder verhit in Eindhoven, verkoop in regio trekt aan

    EINDHOVEN/SON EN BREUGEL - De temperatuur op de Eindhovense woningmarkt loopt steeds verder op, aan alle woningen is gebrek, de prijzen rijzen de pan uit en vooral starters komen steeds moeilijker aan een woning, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van makelaarsvereniging NVM. Maar er is ook goed nieuws: ,,De markt in Helmond, de Peel en de Kempen draait lekker", aldus voorzitter Chris van Roon van de regionale NVM-afdeling: de verkoop trekt aan, de prijzen stijgen weer en de woningen staan veel minder lang te koop.

In samenwerking met indebuurt Helmond