Volledig scherm
PREMIUM
Klanten bekijken in een Eindhovense voedselbank het aanbod. Foto Kees Martens © Fotopersburo van de Meulenhof BV

‘Armoede zet je op de overlevingsstand’

HELMOND - Leven in armoede. Sommige gezinnen maken dat al vele jaren mee, soms gaat het van de ene generatie op de andere. Maar het kan ook plotseling gebeuren. Door echtscheiding, ontslag of ziekte. Of een combinatie van alle drie.  

Bij een voedselbank in Helmond verricht een vrijwilligster hand- en spandiensten. Ook zij leeft van de bijstand sinds haar scheiding. Ze komt uit een goed nest en genoot een prima opleiding. De vrouw van middelbare leeftijd, die anoniem wil blijven, weet nu hoe moeilijk het is om rond te komen van een klein inkomen. Iets waar ze voor haar scheiding nooit bij heeft stilgestaan. 

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond