Auto belandt op zijkant na een botsing met een verkeerslicht in Helmond.
Volledig scherm
Auto belandt op zijkant na een botsing met een verkeerslicht in Helmond. © Bert Jansen

Auto die in Helmond door rood scheurde en over de kop ging lag ‘vol wiet’, inzittenden sprintten weg

HELMOND - Door het nodige fortuin raakte er vrijdag niemand gewond toen een auto in volle vaart over het kruispunt bij de Julianabrug in Helmond scheurde, een tegenligger schampte en over de kop ging. Nadat inzittenden wegsprintten, bleek de wagen vol hennep te liggen.

Het ongeluk gebeurde vrijdagmiddag rond half vier.  Een auto met een ouder stel erin wilde vanaf de Julianalaan linksaf slaan, toen er een wagen op volle snelheid over het kruispunt kwam gereden. Die schampte de auto van het oudere stel, begon te slippen, ging een aantal keer over de kop en kwam uiteindelijk een stuk verder op de zijkant terecht.

Ontzettend veel geluk

„Die oudere mensen hebben ontzettend veel geluk gehad”, vertelt een getuige die op dat moment bij het stoplicht stond te wachten. „Die tegenligger kwam met een ongelofelijke snelheid over dat kruispunt gevlogen. Als het een seconde later was gebeurd, hadden ze vol in de zijkant van de auto van het oudere stel gereden. Wat dat betreft is het een geluk dat er geen ernstige gewonden zijn gevallen.”

De getuige ontfermde zich meteen na het ongeluk over de oudere mensen. Volgens hem waren ze vooral geschrokken, maar hadden ze op het eerste gezicht geen fysieke verwondingen. Ondertussen schoten andere omstanders de veroorzaker van het ongeluk te hulp. „Ik zag een paar werklui bovenop die auto staan om de inzittenden eruit te helpen. Er zaten meerdere mensen in, ik denk een stuk of vier. Een paar van hen sprintten meteen weg, de Julianalaan in.”

De reden laat zich makkelijk raden als omstanders in de auto kijken. „Ik hoorde die werklui roepen: ‘Heel die wagen ligt vol wiet’. Eén van de inzittenden werd rechtop tegen die auto gezet en door omstanders vastgehouden. Andere ooggetuigen scheurden nog met een auto achter die weggerende gasten aan, maar volgens mij hebben ze hen niet meer te pakken gekregen.”

Ruzie voorafgaand aan ongeluk

De politie kon de man die door omstanders werd vastgehouden later arresteren, het gaat om een man van 56 jaar. Hij en zijn medepassagiers waren vlak voor het ongeluk betrokken bij een ruzie op de parkeerplaats van zwembad De Wissen, 700 meter verderop. Het is niet duidelijk wat daar precies is voorgevallen. De politie, die op zoek is naar getuigen van het ongeluk en de ruzie die daar aan vooraf ging, bevestigt dat er hennep in de auto van de verdachte werd gevonden.

In samenwerking met indebuurt Helmond