Volledig scherm
De straat waar de auto werd beschoten. © Bert Jansen

Auto in Helmond beschoten: maxi cosi met baby onder het glas

HELMOND - Een langsrijdende auto op de Deurneseweg in Helmond is maandagmiddag om 14.15 uur vermoedelijk beschoten met een luchtdrukwapen. Het gevolg hiervan was een kapotte ruit met glas over de maxi cosi waarin een baby zat, aldus buurtbrigadier Henry van Dongen dinsdagochtend.

De bestuurster staat nietsvermoedend oor het stoplicht op de Weg door de Rijpel te wachten. Zodra het licht op groen springt rijdt ze snel rechtsaf de Deurneseweg op. Zodra ze van versnelling twee naar drie schakelt hoort de vrouw ineens een ‘pets’. Het gaatje in haar autoruit is dan nog een speldenknopje, maar al snel versplintert de volledige ruit. Haar zeven maanden oude baby in de maxi cosi zit onder de glassplinters. 

De moeder en haar baby blijven ongedeerd en zijn zich helemaal wezenloos geschrokken, weet buurtbrigadier Henry van Dongen. De vrouw wil het incident niet verder toelichten laat ze via de wijkagent weten. 

Van Dongen roept meteen via zijn eigen twitterpagina getuigen op zich te melden. Het incident gebeurde tussen de twee afslagen van de Weg door de Rijpel naar de Deurneseweg. Volgens Van Dongen is ‘kennelijk geschoten vanaf de zijde Baroniehof’ in de richting van de Aldi en het Jan van Brabant College.

De politie heeft nog geen dader in beeld. Van Dongen rekent er niet op dat het om een gerichte actie gaat. ,,Ik ga uit van baldadigheid. Dit zijn geen grapjes meer. Als je met zo’n pistool op een vrachtauto schiet heb je hooguit een deukje, mik je op een personenauto dan neem je een risico. Dit kan gewoon niet!”

Van Dongen gaat dinsdagmiddag de wijk in voor buurtonderzoek. Tevens praat hij met enkele vaste contacten in de buurt die veel mensen kennen. 

In samenwerking met indebuurt Helmond