Volledig scherm
In de Kluisstraat in Helmond is een auto-inbreker op heterdaad betrapt. © Politie Helmond

Auto-inbreker op heterdaad betrapt in Helmond

HELMOND - In de Kluisstraat in het centrum van Helmond is in de nacht van woensdag op donderdag een auto-inbreker op heterdaad betrapt. Dat meldt de politie op Facebook.

Agenten hebben de verdachte direct aangehouden. De achterruit van de wagen was vernield en uit de auto waren verschillende spullen weggenomen door de man. De spullen zijn volgens de politie nog niet allemaal terecht. De inbreker zal donderdag worden verhoord door de politie. 

 1. Vooroordelen verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  Vooroorde­len verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  HELMOND - ‘Drempel’ is het woord dat zaterdagmiddag in de Helmondse bieb vaak valt tijdens Human Library. De bibliotheekbezoekers ontmoeten onder meer mensen met handicaps, verslaafden, transgenders en vluchtelingen. Mensen die vaak met vooroordelen geconfronteerd worden en soms ver van de leefwereld van hun gesprekspartners af staan. Of in een metafoor uitgedrukt: achter de kaft schuilt een misschien wel interessant boek.
 2. Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeidersgezin, maar mocht wel op ballet
  PREMIUM

  Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeiders­ge­zin, maar mocht wel op ballet

  HELMOND - Zijn levensverhaal lijkt op dat van Billy Elliot. Jan Smits (79) uit Helmond groeide op in een arbeidersgezin en schopte het tot professioneel balletdanser in internationale voorstellingen. Hij was bevriend met Wim Sonneveld, schudde de handen van het complete Koninklijk Huis maar werkte ook noodgedwongen in de centrale keuken van Philips. „Ik heb me nooit iets aangetrokken van opmerkingen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond