Auto van Stan (19) uit Helmond is uit de Waddenzee getakeld

videoSINT JACOBIPAROCHIE - Rijkswaterstaat heeft donderdagmiddag een auto uit de Waddenzee gehaald. Die was door de 19-jarige Stan uit Helmond op het wad bij het Friese dorp Sint Jacobiparochie achtergelaten.

De bestuurder reed met vrienden voor de lol over het wad toen het eb was. Maar de auto kwam in het zand vast te zitten toen het vloed werd. De 'waddenwagen' werd daarna een bezienswaardigheid voor passanten op de Waddenzeedijk.

De auto is uiteindelijk van het wad getakeld. ,,We hebben eerst een lijn aan de auto vastgemaakt met behulp van een slikslee", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 

Een slikslee is een houten vlonder waarmee vissers fuiken verplaatsen over een drooggevallen wad. Met een trekker is de auto over 150 meter naar de kant toe getrokken. ,,De kosten van de hele operatie worden op de bestuurder verhaald."

De Helmonder reageerde laconiek: ,,We hebben nog geprobeerd om met een andere auto mijn wagen uit het zand te trekken, maar dat lukte niet. En onderwijl kwam het water steeds dichterbij."

Volledig scherm
Rijkswaterstaat heeft donderdag de auto uit de Waddenzee gehaald. © Jaring Respens
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond