Volledig scherm
Eindhoven Bas Sonnevelt (R) en Nick van den Berg hebben samen een startup dat in het buitenland kampeeruitrusting verzorgt voor getrainde kampeerders © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Bas en Nick uit Schijndel en Helmond willen 'kampeerrevolutie' ontketenen

HELMOND - Nooit meer zeulen met spullen of gedoe met inchecken, tenminste dat beogen Bas Sonnevelt (29) uit Schijndel en mede-oprichter Nick van den Berg (22) uit Helmond met hun bedrijfje Geardropper.

Vrij vertaald zorgen zij dat de complete kampeeruitrusting op de plek van bestemming is als de gebruikers arriveren. Ze hopen een 'kampeerrevolutie' te ontketenen: ,,De nieuwe generatie moet het slapen in de natuur weer aantrekkelijk gaan vinden", zegt oprichter Sonnevelt.

Het idee werkt als volgt: je vliegt naar een bestemming, huurt eventueel een auto en haalt je kampeerspullen op bij één van de servicepoints. Dit zijn kleine, door Nederlanders gerunde campings in acht verschillende Europese landen waarmee Sonnevelt en Van den Berg samenwerken. Het duo regelt dat volledige kampeersets tijdig ter plekke zijn, variërend van budget, standard of comfortsets. ,,Mensen kunnen tevens ook hun eigen uitrusting samenstellen. In iedere set zit in ieder geval een tent, een tweepersoons luchtbed, kookgerei, bestek, een gasbrander en een pannenset", licht Sonnevelt toe. Hoe de spullen op de plek van bestemming komen daar twijfelt hij nog over. ,,Misschien versturen we het met de post of anders bezorgen we de uitrusting zelf."

Sonnevelt deed vijf maanden onderzoek naar de haalbaarheid van zijn idee, voordat hij contact zocht met Van den Berg. Die maakt als eigenaar van het bedrijfje Cloudrocket sites en webapplicaties voor anderen. ,,Een site waarop mensen kunnen boeken is natuurlijk onmisbaar", stelt Sonnevelt. De twee hebben samen het bedrijfsplan verder uitgewerkt en inmiddels bezit Van den Berg een deel van de aandelen.

Lees meer in het ED van donderdag of in de digitale krant.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond