Volledig scherm
Schietpartij in de Molenstraat in Helmond. © Bert Jansen

Behulpzame man die peuter (2) in Helmond hielp gevonden, scholieren zagen klasgenoot (15) beschoten worden

VIDEOHELMOND - Enkele leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege in Helmond waren er maandagmiddag getuige van hoe een 15-jarige klasgenote bij de schietpartij door een kogel in haar arm werd geraakt. Dat heeft burgemeester Elly Blanksma dinsdagavond in een verklaring laten weten. ,,De school is enorm geschrokken van wat zich daar heeft afgespeeld.”

Het 15-jarig meisje en een 2-jarige peuter zijn volgens de politie willekeurige slachtoffers die werden geraakt toen een auto werd beschoten. De peuter zat bij haar moeder achterop de fiets en raakte gewond aan haar been. Een onbekende man schoot direct te hulp en zette de fiets van de moeder recht.

Even later was hij volgens de politie kort in het gezelschap van de mannen die mogelijk in de beschoten auto zaten. De recherche denkt echter niet dat hij tot die groep behoorde. De politie deed in Opsporing Verzocht een oproep aan de man om zich te melden, en dat deed hij later op de avond, zo is zojuist bekend geworden.

Conflict in drugsmilieu

De politie houdt er sterk rekening mee dat de schietpartij te maken heeft met een conflict in het Helmondse drugsmilieu. Burgemeester Blanksma heeft daar ‘geschokt’ op gereageerd. Vanmiddag heeft ze samen met een wijkagent een bezoek gebracht aan een aantal winkels en bedrijven die dichtbij de plaats van de schietpartij zitten.

,,Uit de gesprekken bleek dat de gebeurtenis veel impact heeft gehad”, aldus Blanksma. ,,Zowel met de school, als met de slachtoffers en hun familie sta ik in contact. Het onderzoek van de politie is in volle gang om de reden van dit incident te achterhalen.”

Arrestatie

De politie pakte eerder een 23-jarige man uit Helmond op, maar die bleek er niet bij betrokken te zijn en is niet langer verdacht. Kort na de eerste aanhouding kwam de 21-jarige man als verdachte in beeld. Hij werd dinsdag in de loop van de dag gezien in een woning aan de Heistraat in Helmond. Een arrestatieteam viel rond 16.00 uur de woning binnen. De man zit vast en wordt verhoord door de recherche.

Kijk hier naar de reacties op straat in Helmond:

In samenwerking met indebuurt Helmond