Volledig scherm
Op de Braak in Helmond moet een nieuw stadion komen voor gezamenlijk gebruik door Helmond Sport, amateurclubs, Dr. Knippenbergcollege en de wijken. Linksonder is de nieuwbouw van 'De Knip' voorzien.

'Belangstelling van investeerders in stadion Helmond Sport'

HELMOND - De interesse van een stel vermogende Helmonders was er altijd al, de plannen voor een nieuw stadion van Helmond Sport werden alleen nooit concreet. Nu dat alsnog het geval lijkt, moet het volgens de club dan ook lukken om de benodigde 5 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Misschien juist omdat dit keer gaat om meer dan alleen Helmond Sport.

Dat blijkt uit een rondgang langs de partijen die betrokken zijn bij de plannen voor een nieuw sportpark De Braak. Voor ongeveer 45 miljoen euro moeten er behalve een stadion ook velden voor amateurvoetbalclubs en andere sportverenigingen, hun kantines, een fysiotherapiepraktijk en twee scholen komen.

Van dat bedrag moet Helmond Sport 5 miljoen bijdragen. Alle betrokkenen noemen het een uitdaging om behalve een lening bij de bank en crowdfunding ook investeerders warm te krijgen. Philippe van Esch, voorzitter van Helmond Sport, is niettemin vol vertrouwen.

Gunfactor
"Bij de eerdere plannen voor een nieuw stadion zeiden een aantal investeerders al dat ze belangstelling hadden mochten de plannen ooit wel realistisch worden. Dat lijkt nu te gaan gebeuren. Het speelt ook mee dat hier straks elke dag levendigheid is dankzij leerlingen, amateursporters of mensen uit de wijken. Ik merk dat dit sportpark daarmee de gunfactor heeft, ook bij investeerders."