Volledig scherm
Circus Barones uit België. © Camile Schelstraete

Belgisch circus Barones naar Helmond

HELMOND - Het was jarenlang vaste prik: circusvoorstellingen met Sinterklaas in Helmond. Met het einde van circus Herman Renz, dat zijn thuisbasis in Helmond had, kwam hier een einde aan. Oud-directeur Robert Ronday van Renz blies de traditie vorig jaar nieuw leven in. Met een eigen circus op het Havenpark. Dit keer haalt hij het Belgische circus Barones naar Helmond. 

De tent wordt opgeslagen op het parkeerterrein van de Torenstraat. Daar zijn vanaf 20 november tot en met 2 december voorstellingen. De show met acrobatiek, trapeze, jongleurs, clowns, poezen, honden, paarden en kamelen duurt twee uur. En de Pieten beleven een avontuur met Sinterklaas.

Ronday trad na zijn carrière bij Renz in dienst bij de Oostappen Groep. Daar is hij hospitality manager. De liefde voor het circus blijft. ,,Ik doe dit op eigen titel en op eigen risico. Het circus van vorig jaar was wel grappig, maar niet zo erg professioneel qua materiaal en zo. Dit jaar heb ik echt een heel mooi circus, volwassener en moderner. Met een goed programma, lasershow, tribunes met luxe kuipstoeltjes en verwarming.”

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Robert Ronday © Ton van de Meulenhof

Ronday wilde graag weer op het Havenpark. ,,Maar dan moest ik én voor dat park én voor de watertoren (wagens) twee wateraansluitingen en twee stroomaansluitingen betalen. En voor het Havenpark een omgevingsvergunning aanvragen. Die heeft me vorig jaar 650 euro gekost, maar ik dat deze nog geldig was. Bleek niet zo te zijn. De locatie Watertoren is officieel aangewezen als kermisterrein. Dan kunnen we maar beter daarnaartoe gaan.”

Wat drijft hem om dit allemaal naast zijn werk te doen? ,,Komt eigenlijk door Sinterklaasstad Helmond. Die vroeg of ik weer iets voor haar kon betekenen. Ik doe wel eens zaken met Barones. Niet een heel groot circus, maar wel keurig verzorgd.”

Zoon Justin Ronday is er dit jaar niet bij. De illusionist maakt een tournee door Duitsland. ,,Het gaat lekker met hem.”

De voorstellingen van Circus Barones in Helmond zijn op woensdagen om 15.00 uur,  zaterdag om 13.00  en 16.30 uur en zondags om 11.00 en 15.00 uur.

Volledig scherm
Circus Barones © circus barones

In samenwerking met indebuurt Helmond