Volledig scherm
schietpartij helmond kinderen gewond © Bert Jansen

Beschoten meisje (2) in Helmond na 5 dagen weer thuis, man (21) verdacht van poging moord

HELMOND - Het 2-jarige meisje dat maandag gewond raakte door een schietpartij in Helmond heeft volgens de politie het ziekenhuis mogen verlaten.

De peuter zat maandag achterop de fiets bij haar moeder en werd door een kogel getroffen in haar been tijdens een schietpartij die vermoedelijk te maken heeft met een conflict in het Helmondse drugsmilieu.

Ze werd maandag geopereerd en lag sindsdien in het ziekenhuis. Door de schietpartij raakte ook een 15-jarig meisje gewond, maar zij kon maandag na behandeling in het ziekenhuis al naar huis. Enkele leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege zagen hoe hun klasgenoot door een kogel in haar arm werd geraakt.

Arrestatie

De inzittenden van een auto waren eigenlijk het doelwit. Ze werden in een winkelgebied onder vuur genomen. Tot dusver is één verdachte aangehouden. 

De politie pakte eerder een 23-jarige man uit Helmond op, maar die bleek er niet bij betrokken te zijn en is niet langer verdacht. Kort na de eerste aanhouding kwam de 21-jarige man als verdachte in beeld. Hij werd dinsdag in de loop van de dag gezien in een woning aan de Heistraat in Helmond. Een arrestatieteam viel rond 16.00 uur de woning binnen. De man zit vast en wordt verhoord door de recherche.

Een 21-jarige Helmonder zit vast voor poging moord of doodslag en wapenbezit. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch. Overige betrokkenen zijn nog niet opgespoord.

Kijk hier naar de reacties op straat in Helmond:

In samenwerking met indebuurt Helmond