Volledig scherm
Igor van Hooff. © Ton van de Meulenhof

Bestuursvoorzitter ROC Ter AA Helmond: Geef kinderen een brede basis

HELMOND - ROC Ter AA moet het aanbod aan opleidingen blijvend afstemmen op de vraag vanuit de industrie in de regio Helmond, stelt bestuursvoorzitter Igor van Hooff.

Een van zijn eerste daden als bestuursvoorzitter was het letterlijk openen van de voordeur. "Die zat op slot vanwege de veiligheid. Qua uitstraling klopt dat niet. Je wilt een uitnodigende houding aannemen", zegt Van Hooff. "Er gebeuren geen verschrikkelijke dingen als de deuren openstaan. Er gebeuren eerder verschrikkelijke dingen als de deuren dichtgaan."

Zo, het eerste statement is gemaakt. Er komen er meer. Igor van Hooff volgde per 1 mei Antoinette Knoet-Michels op. Daarmee keerde hij terug in zijn geboortestad, waar moeder Van Hooff nog steeds in het ouderlijk huis woont. "Het is voor mij nu makkelijk om even binnen te wippen."

Breedte
De inwoner van Nuenen werkte hiervoor bij SintLucas, waar hij slechts anderhalf jaar aan het hoofd stond. Het goede gevoel kwam daar niet. Bij het Ter AA is dat er wel. "Heeft te maken met de breedte van het ROC. Dat ligt me beter dan het smalle van een vakschool. De ene dag ben je hier bezig met techniek, de andere dag met zorg of communicatie." Van Hooff zei ook 'ja' tegen Ter AA omdat hij altijd nog iets in Helmond wilde doen.

Wat hem verder aanspreekt, is de breedte van de doelgroep: "Al die verschillende jongeren, op zoek naar waar hun toekomst ligt. Sommigen erg kwetsbaar, vanuit thuis niet altijd de motivatie meegekregen. Als je thuis onvoldoende gestimuleerd wordt, kan de school misschien het verschil maken."

Lees dinsdag het hele interview met Van Hooff in het ED, of via de digitale krant.