Volledig scherm
De ongeregeldheden tijdens FC Eindhoven-Helmond Sport © BSR Agency

Betrokkenen bij rellen Helmond Sport met elkaar in gesprek

HELMOND - Alle betrokken partijen bij de ongeregeldheden voor, tijdens en na de wedstrijd FC Eindhoven-Helmond Sport moeten met elkaar in overleg blijven. Die wens hebben de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie uitgesproken in een gezamenlijke verklaring. ,,Het gesprek levert in deze veel meer op dan de confrontatie”, aldus burgemeester Elly Blanksma.

Zij heeft het initiatief heeft genomen om alle partijen snel aan tafel te krijgen. Dinsdag is daarom een gesprek gepland tussen de drie eerder genoemde partijen en het bestuur, de directie en een afvaardiging van de supporters van Helmond Sport.

Tijdens deze wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie braken ongeregeldheden uit in het stadion. Bovendien kwam het later op de avond in Helmond tot een treffen tussen supporters van Helmond Sport en de politie. 

Elf personen aangehouden

Later op de avond zijn er in Helmond PSV-aanhangers aangehouden die de confrontatie zochten met de Helmond Sport supporters. Er zijn in totaal elf personen aangehouden, waarvan 9 personen voor overtreding Wet Wapens & Munitie, 1 persoon voor zware mishandeling en 1 persoon voor mishandeling en overtreding van een gebiedsverbod.

Het is belangrijk dat de feiten boven water komen van wat er vrijdag is gebeurd, zo vinden de gemeente, het OM en de politie. Naast een strafrechtelijk onderzoek naar wat zich in Eindhoven en Helmond heeft afgespeeld, zal het door de politie gebruikte geweld worden getoetst en beoordeeld.

In samenwerking met indebuurt Helmond