Volledig scherm
Eric Swinkels © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Bezoek aan garage in Helmond leverde Eric Swinkels plek in 'tv-band' op

HELMOND/EINDHOVEN - Muzikant Eric Swinkels uit Eindhoven kwam op een vrijdag met zijn 'tweedehandsje' bij garage Henk Jongen in Helmond. Daar trof hij Christ Driessen.

"In zijn vrije tijd geluidsman en een begrip voor alle countrymuzikanten", aldus Swinkels. "Hij vertelde dat Danny Vera een band had samengesteld en nog een toetsenist zocht."

Nu is de geboren Helmonder Swinkels twee keer per week op tv te zien in het programma 'Voetbal Inside', waar Danny Vera en zijn mannen al voor het achtste seizoen de huisband zijn. "Ik ben met mijn 55 jaar trouwens verreweg de oudste. Danny komt na mij, hij is 39. Maar het bandje klopt, het is een feest." Dat is prettig, want de heren komen elkaar vaak tegen. Vorig jaar speelden ze 50 keer in het theater, hadden 22 cluboptredens en stonden op 15 festivals. Met daarnaast de optredens bij het voetbalprogramma. En als Oranje zich plaatst voor een EK of WK voetbal, komt daar een zomerserie op RTL bij.

"In 2012 was het een gekkenhuis: 72 dagen uitzending achter elkaar: eerst het EK, toen de Tour en daarna de Spelen."

Op 8 december heeft Swinkels een thuiswedstrijd. Dan staan Danny Vera en band in een uitverkochte Effenaar. En op 11 februari spelen ze in theater Speelhuis in Swinkels' geboortestad. "In de kerk waar ik ooit ben getrouwd."

Lees donderdag het uitgebreide verhaal in het ED of in de digitale krant.