Volledig scherm
© Wim van den Broek

Bezorgde Helmonders kunnen experts vragen naar risico hoogspanningslijnen

HELMOND - Voor Helmonders komt er eindelijk duidelijkheid over de eventuele gevaren van hoogspanningslijnen in hun wijk.

Daar moet een bijeenkomst met experts voor gaan zorgen. In de Cacaofabriek in Helmond schuiven dinsdag 8 november vanaf 19.30 uur onder andere vertegenwoordigers aan van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), elektriciteitsbedrijf TenneT, ministerie van Infrastructuur en Milieu, GGD en Kennisplatform Elektromagnetische Velden.

De hoogspanningslijnen zorgen met name in de wijk Brandevoort al jaren voor onrust. Een aantal nog te bouwen huizen komt op korte afstand van de elektriciteitsdraden te liggen. Er is onenigheid over wat een veilige afstand is en wat de gemeente moet doen om dat te garanderen. De gemeente wil onder andere een van de elektriciteitsdraden onder de grond leggen. De vraag is of die maatregelen voldoende zijn.

Omdat het onderwerp ontzettend ingewikkeld is, vroegen een aantal politieke partijen om een bijeenkomst met experts. Die komt er dus. Op 8 november kunnen inwoners met al hun vragen terecht bij het panel van experts.