Volledig scherm
© Thinkstock

Bibliotheek Helmond-Peel schrapt tarief voor 65-plus (poll)

HELMOND - De leden van de Bibliotheek Helmond-Peel van 65 jaar en ouder moeten vanaf 1 januari per jaar 12 euro meer gaan betalen voor hun abonnement. Het speciale 65+-tarief van 2,50 euro per maand vervalt per 1 januari.

Voor alle leden geldt vanaf volgend jaar een vast tarief van 42 euro per jaar, ofwel 3,50 per maand. "We willen meer eenduidigheid, dus we maken geen uitzondering meer op de regels", zegt directeur Ruud Hakvoort.

De circa 15.000 leden krijgen deze week een brief in de bus met uitleg over het nieuwe tarief dat voor alle leden gaat gelden. Voor veel leden zal dat de eerste keer zijn dat ze hiervan horen. Op de website staat al sinds een maand uitleg over het nieuwe tarief. Bij de balie en via de telefoon krijgt de bibliotheek nu veel vragen, zegt Hakvoort. "We stellen iedereen persoonlijk op de hoogte en daar krijgen we reacties op. Ook positieve."

Hakvoort wijst erop dat het nieuwe tarief weliswaar iets omhoog gaat, maar dat daar ook iets tegenover staat: geen boetes bij te laat inleveren. Dat is volgens de bibliotheek-directeur 'de grootste ergernis' van dit moment. Ook geldt het tarief voor alle uitleningen, ook van digitale boeken. Voor jongeren tot 18 jaar blijven alle bibliotheekdiensten gratis.