Volledig scherm
PREMIUM
Een boekenplank vol kinderboeken. © ANP XTRA

Bibliotheek is aanwinst op Van Dijkschool in Helmond

HELMOND - De leerlingen die speciaal onderwijs volgen op de Antoon van Dijkschool in Helmond, kunnen voortaan terecht in hun eigen bieb. ,,Ook deze kinderen moeten straks de echte wereld in."

Een bibliotheek op een basisschool? Dat is niks nieuws. Maar het was, tot voor kort, minder vanzelfsprekend om een grote boekencollectie aan te bieden aan kinderen met autisme of een verstandelijke beperking. De Antoon van Dijkschool in Helmond heeft sinds woensdag de beschikking over duizend lees- en prentenboeken. Mét speciale leeshoek. De gemeente Helmond en de bibliotheek droegen bij aan de collectie.

  1. Regio Zuidoost-Brabant blij met verbod op lachgas
    PREMIUM

    Regio Zuid­oost-Bra­bant blij met verbod op lachgas

    HELMOND/EINDHOVEN - Lachgas wordt een softdrug. Het kabinet plaatst dit verdovende middel onder de Opiumwet. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. In deze regio wordt dat plan enthousiast ontvangen. Helmond is blij dat er een landelijk verbod komt op het recreatief gebruik van lachgas. Lachgas zou gezien de gezondheidsrisico’s een verboden middel moeten zijn, stelt een gemeentewoordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Helmond