Bij de nieuwe, slimme verkeerslichten in Helmond moet je wel blijven opletten

HELMOND - Helmond is sinds woensdag twee 'slimme' kruispunten rijker. Dat betekent: nooit meer onnodig wachten voor rood aan het Binderseind. Als alles blijft werken in elk geval.

Woensdagmiddag fietsten tientallen schoolkinderen over het Binderseind richting het centrum. De groep steekt over naar de Marktstraat, maar het verkeerslicht gaat op rood voordat alle kinderen de overkant hebben bereikt. Na een paar seconden floept het licht voor fietsers opnieuw op groen, en kan de klas veilig als groep verder.

  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.

In samenwerking met indebuurt Helmond