Het verkiezingsbord bij het wijkwinkelcentrum in Rijpelberg is niet te missen. Toch had Helmond bij de Tweede Kamerverkiezingen opnieuw - en met afstand - de laagste opkomst van Zuidoost-Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verkiezingsbord bij het wijkwinkelcentrum in Rijpelberg is niet te missen. Toch had Helmond bij de Tweede Kamerverkiezingen opnieuw - en met afstand - de laagste opkomst van Zuidoost-Brabant. © René Manders / DCI Media

Bijna overal lagere opkomst dan in 2017 en vooral (weer) in Helmond; ‘Jammer dat niet iedereen z’n stemrecht gebruikt’

HELMOND - De Helmondse burgemeester Elly Blanksma drukte de inwoners van haar stad de voorbije weken keer op keer op het hart: ga stemmen! Dat deed 71,4 procent van de kiesgerechtigden, tegen 76,2 procent in 2017.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.

In samenwerking met indebuurt Helmond