Volledig scherm

Bijstand Peelregio: alleen betaaldatum parttimers verschuift

HELMOND - Mensen in de regio Helmond-De Peel met een volledige bijstandsuitkering blijven hun geld aan het einde van de maand krijgen. Voor wie naast een uitkering ook een parttimebaan heeft, verschuift de betaaldatum vanaf juli 2017 wel, in één keer naar de 10e van de maand.

Dit heeft Senzer, het werkbedrijf voor de Peelregio, besloten. Aanvankelijk wilde Senzer de betaaldatum van alle uitkeringen in stapjes verschuiven naar de 10e van de maand, maar dat stuitte op veel verzet.

Voor mensen met een parttimebaan worden de inkomsten uit werk vanaf juli meteen verrekend met de uitkering. Een voorname verbetering, stelt de Helmondse wethouder Jos van Bree, tevens voorzitter van het dagelijks bestuur van Senzer. "Hiermee willen we parttime werk stimuleren."

Voor mensen met een volledige bijstandsuitkering die na 1 juni 2017 een parttimebaan vinden en voor mensen die na 1 maart 2017 een uitkering aanvragen (met of zonder parttimebaan), wordt ook de 10e van de maand de betaaldatum.

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dickens kerstverhaal leeft meer dan ooit in Helmond
  PREMIUM

  Dickens kerstver­haal leeft meer dan ooit in Helmond

  HELMOND - Ruim tweehonderd jaar geleden schreef de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens 'A Christmas Carol'. Een verhaal dat gaat over de gierige en onaardige Ebenezer Scrooge die op Kerstavond tot inkeer komt. Dickens, in de persoon van acteur Ton van der Velden, liep dit weekend rond op de zestiende editie van Dickensnight in Brandevoort. Hij vertelde een verkorte versie van het verhaal aan wie het maar horen wilde, want 'de boodschap geldt meer dan ooit'.
 2. Frank Beekhuis uit Helmond: ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
  PREMIUM

  Frank Beekhuis uit Helmond: ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

  HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond