Volledig scherm
De cast van 'Ali Baba en de familie Roovers' © Podium W

Bijzonder toneelstuk door bijzondere jongeren in Helmond

HELMOND - Het is een jubileum voor Podium W. Het muziektheater met en door jongeren met een beperking bestaat nu vijf jaar. Dat wordt gevierd met de opvoering van 'Ali Baba en de familie Roovers'.  

Nu de verbouwing klaar is, keert het gezelschap terug naar Theater Speelhuis in Helmond. Daar zijn twee opvoeringen: zaterdag 9 juni om 20.00 uur en zondag 10 juni om 13.00 uur.

Het verhaal wordt door tien acteurs verbeeld. Sommigen van hen doen al jaren mee.  Artistiek leider Lia van Veghel: ,,Kirsten en Martijn zijn er voor de negende keer bij (voor Podium W waren er vijf producties onder de vlag van het Kunstkwartier.) Anderen deden zeven of zes keer mee. We hebben ook iemand die na drie jaar terug is. Een een nieuwe. Ze vinden het fijn om te spelen. Het doel van ons is om deze bijzondere jongeren een podium te geven waarop ze zelfstandig kunnen floreren. En zo proberen om de harten te raken van de toeschouwers."

Van Veghel krijgt tegenwoordig  advies van Pieter Hoes, oud-speldocent aan de Toneelacademie in Maastricht. ,,Hij kijkt mee dat het goed in elkaar zit." In deze jubileumeditie staan ook jeugdige cursisten van de Dansgroep Salero Andaluz op het podium. In de foyer is een expositie van Artoro Helmond ingericht. 

Een combo, bestaande uit muzikanten van Helmondse muziekverenigingen en Kunstkwartier, begeleidt de spelers. En medewerkers van Welkom Thuis serveren na afloop brownies.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vooroordelen verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  Vooroorde­len verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  HELMOND - ‘Drempel’ is het woord dat zaterdagmiddag in de Helmondse bieb vaak valt tijdens Human Library. De bibliotheekbezoekers ontmoeten onder meer mensen met handicaps, verslaafden, transgenders en vluchtelingen. Mensen die vaak met vooroordelen geconfronteerd worden en soms ver van de leefwereld van hun gesprekspartners af staan. Of in een metafoor uitgedrukt: achter de kaft schuilt een misschien wel interessant boek.
 2. Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeidersgezin, maar mocht wel op ballet
  PREMIUM

  Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeiders­ge­zin, maar mocht wel op ballet

  HELMOND - Zijn levensverhaal lijkt op dat van Billy Elliot. Jan Smits (79) uit Helmond groeide op in een arbeidersgezin en schopte het tot professioneel balletdanser in internationale voorstellingen. Hij was bevriend met Wim Sonneveld, schudde de handen van het complete Koninklijk Huis maar werkte ook noodgedwongen in de centrale keuken van Philips. „Ik heb me nooit iets aangetrokken van opmerkingen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond