Hans Gruijters
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Gruijters © Rotterdams Dagblad

Biograaf zoekt verhalen over de jaren in Helmond van Hans Gruijters

HELMOND - Het staat te koop: het ouderlijk huis van Hans Gruijters. Aan de Julianalaan in Helmond. Klaas Tammes bezocht het. En bekeek meer plekken in de stad die aan Gruijters te relateren zijn. Zoals het pand aan de Steenweg waar diens ouders een radiozaak hadden (nu club Frendz). Allemaal onderzoekswerk voor de biografie die Tammes over de overleden politicus/bestuurder schrijft. 

,,Ik heb zestig interviews afgenomen. Onder meer met alle nog in leven zijnde leden van het kabinet Den Uyl, waarin Gruijters minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening was. Zoals Dries van Agt, Marcel van Dam, Jan Pronk en Bram Stemerdink." Tammes sprak tevens met de broer en zoon van Gruijters. Hij heeft een berg aan informatie, zal flink moeten schrappen. Maar is ook nog op zoek. ,,Ik zou graag meer verhalen horen over de Helmondse tijd van Gruijters."

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Helmond