De kinderboekenweek is in volle gang. Kinderen als Timie lezen en zijn op zoek naar boeken in de bibliotheek van Helmond.
Volledig scherm
De kinderboekenweek is in volle gang. Kinderen als Timie lezen en zijn op zoek naar boeken in de bibliotheek van Helmond. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Boekenwurmen uitstervend ras of keren de ukkies het tij?

HELMOND - Kinderen lezen weer meer, merkt de bieb ook tijdens de Kinderboekenweek. Dat is nodig ook, zeggen ze daar, ‘om te voorkomen dat we als land afglijden.’

  1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.

In samenwerking met indebuurt Helmond