Volledig scherm
PREMIUM
© Bert Jansen

Boete Kemie voor dodelijk ongeval, nabestaanden nemen Helmonds bedrijf niks kwalijk

HELMOND - Het Helmondse bedrijf Kemie heeft een kleine boete opgelegd gekregen voor het dodelijke ongeval van vorig jaar oktober. Werknemer Leon Martens kwam toen bekneld te zitten tussen natuurstenen platen.

Door het verkeerd opstellen van natuurstenen platen nam het Helmondse bedrijf Kemie het risico dat deze konden omvallen. Het leidde in oktober vorig jaar tot de dood van een werknemer. Dat concludeert de Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie, na uitgebreid onderzoek. Het bedrijf in keukenbladen krijgt vanwege het dodelijke ongeval een relatief kleine boete opgelegd van 16.875 euro.

 1. Dickens kerstverhaal leeft meer dan ooit in Helmond
  PREMIUM

  Dickens kerstver­haal leeft meer dan ooit in Helmond

  HELMOND - Ruim tweehonderd jaar geleden schreef de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens 'A Christmas Carol'. Een verhaal dat gaat over de gierige en onaardige Ebenezer Scrooge die op Kerstavond tot inkeer komt. Dickens, in de persoon van acteur Ton van der Velden, liep dit weekend rond op de zestiende editie van Dickensnight in Brandevoort. Hij vertelde een verkorte versie van het verhaal aan wie het maar horen wilde, want 'de boodschap geldt meer dan ooit'.
 2. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
  PREMIUM

  ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

  HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond