Boy Jansen uit Budel wint in Helmond Zilveren Narrenkap: uitvaartleider wint van uitvaartleider

VIDEOHELMOND - Dat een uitvaartleider de 56ste winnaar zou worden van de Zilveren Narrenkap, stond bij voorbaat al zo goed als vast. En dat gebeurde ook, maar niet zoals verwacht. 

Het was Boy Jansen, in het dagelijks leven uitvaartondernemer in Budel, die zaterdagavond het kletstoernooi van de Helmondse carnavalsstichting De Keiebijters won met zijn creatie ‘Truus van Boven’, de stewardess die op haar vijftigste verjaardag de laatste vlucht maakt. En niet viervoudig winnaar Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer met zijn uitvaartrede voor een onsympathieke overledene. 

  1. Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
    PREMIUM

    Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

    DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.

In samenwerking met indebuurt Helmond