Volledig scherm
Impressie van de Lightyear One, een commerciële zonneauto die het bedrijf eind 2018 wil presenteren. © Lightyear


Lightyear al naar Automotive Campus Helmond

HELMOND - Lightyear, het bedrijf van oud-studenten van de TU/e dat een commerciële zonneauto ontwikkelt, heeft zich sinds 1 augustus op de Automotive Campus gevestigd.

Dat het bedrijf uiteindelijk op de Helmondse campus zijn auto zou gaan assembleren, maakte het eind juni al bekend.

Kennis

,,Dit is voor ons dé plek. Op de Automotive Campus zitten tientallen bedrijven en onderzoeksinstellingen die actief zijn in de automotive industrie. Wij hopen gebruik te maken van de aanwezige kennis en het gigantische netwerk", laat het bedrijf woensdag weten.

De 11 oud-studenten achter Lightyear ontwikkelden eerder de zonneauto Stella. Eind volgend jaar willen ze hun commerciële zonneauto 'Lightyear One' presenteren. De elektrische vierwielaangedreven auto zal 800 kilometer kunnen rijden op een batterijlading, beloven de initiatiefnemers. Van de auto die 119.000 euro exclusief BTW kost, zijn er op voorhand tien verkocht.

Nieuwkomers

Directeur Lex Boon van de Automotive Campus toonde zich ingenomen met de komst van het innovatieve, jonge bedrijf. Lightyear zal worden begeleid door het eveneens op de Campus gevestigde Shift2start. Dat richt zich op ondersteuning van innovatieve nieuwkomers in de automotive en mobiliteitssector, bij onder meer het opstellen van een businessplan en het zoeken naar partners en financiering.

In samenwerking met indebuurt Helmond