Volledig scherm
Hans van Berlo. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Brand in woonzorgcentrum Helmond maakt verjaardag Hans van Berlo (81) memorabel

brandHELMOND - Hij zit aan een tafeltje in het restaurant van woonzorgcentrum Rivierenhof in Helmond-Brouwhuis. Hans van Berlo is jarig. "18 geworden", zegt de olijke weduwnaar. 81 dus. Het is maandagochtend 11.00 uur. Je zou het niet zeggen, maar Van Berlo heeft een turbulente nacht achter de rug.

Rond 2.00 uur brak brand uit in het appartement schuin tegenover dat van hem, op de begane grond. Hoewel allerlei hulpdiensten arriveerden met sirenes en zwaailichten, had Van Berlo niet direct in de gaten wat er gebeurde. "Ik dacht dat het al ochtend was en dat ze kwamen om mijn ogen te druppelen. Toen zag ik twee helmen en wist ik dat er iets niet klopte.”

Het appartement waar het vuur woedde en de omliggende woningen werden vlot ontruimd. De bewoners werden opgevangen in het restaurant. Van Berlo is vol lof over de handelwijze van de verzorgers van Savant en de hulpdiensten. "Ik werd meteen onderzocht door ambulancepersoneel. En ze kwamen rond met tosti's. Ik zei: hedde’r dan ok een stel tàànd bij? Die van mij lagen nog op mijn nachtkastje."