Volledig scherm
Brand in Helmond. © Fotopersburo Bert Jansen/Harrie Grijseels

Brand verwoest woning 35-jarige Helmondse, kat komt om het leven

HELMOND – Door een uitslaande brand is de woning van een 35-jarige vrouw aan het Distelveld in Helmond vernield. Omdat ze rook had ingeademd, werd de bewoonster naar het ziekenhuis gebracht. Haar kat kwam door de brand om het leven.

De buurt is niet verrast dat de brand ontstond in het huis van de 35-jarige vrouw. Volgens de buren zorgt zij vaker voor veel overlast en maakt ze ook regelmatig een verwarde indruk. Zondagmorgen klopte ze in paniek aan bij de buurvrouw van twee deuren verderop. Ze riep dat er brand was. Volgens de buurvrouw was ze op dat moment in de war.

Omwonenden hebben op de ramen en deuren van de andere huizen gebonkt om iedereen te evacueren. Volgens ooggetuigen sloegen de vlammen uit ramen en deuren. Met name de achterkant van het huis raakte beschadigd. Volgens woningcorporatie Wocom is de woonkamer verwoest, de rest van het huis is onbewoonbaar.

Rond 11 uur stonden de buren met elkaar na te praten. De brand was toen al onder controle. Volgens bewoners is er in de andere huizen in de straat sprake van stank en rookschade. Bij de directe buren is het stucwerk verwoest.

De brandweer doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand. Wocom laat weten dat het probeert contact te zoeken met de bewoonster. Morgen zal het de schade opnemen, ook bij de aangrenzende huizen. Wocom kan in verband met privacy niets zeggen over de staat waarin de vrouw verkeert en ook niet of ze vaker voor overlast zorgt.

In samenwerking met indebuurt Helmond