Volledig scherm
Een dienstfiets van de politie werd gestolen door een man die even daarvoor nog met de agenten praatte. © Politie

Brutale dief steelt dienstfiets politie in Helmond, agenten staan ernaast maar hebben niks door

HELMOND - Twee agenten keken zondagnacht vreemd op toen ze zagen dat een van hun dienstfietsen gestolen werd. Een moment daarvoor stoorde de 21-jarige dief uit Helmond de agenten in hun gesprek met een groepje jongeren in de Veestraat in Helmond rond 04.25 uur. Even later was de fiets weg. 

De twee surveillerende agenten stonden met hun fietsen in de Veestraat bij een groepje jongeren die in de late uurtjes op weg naar huis waren. De politiemountainbikes stonden naast hen. Tijdens dit gesprek begon een passerende man zich met 'het gesprek te bemoeien'. 

De agenten moeten niet op zijn uitnodiging zijn ingegaan en zich hebben omgedraaid, want de man zag een kans om op een van de fietsen te stappen en ermee weg te rijden. 

Hevig verzet

Hij is uiteindelijk niet ver met de gestolen fiets gekomen. De dienders konden hem na een korte achtervolging al aanhouden. Hij verzette zich daar hevig bij en verwondde zelfs beide agenten. 

De 21-jarige man is na zijn aanhouding in de cel gezet. Zondagmiddag is hij na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Dat betekent dat de man zich binnenkort voor de politierechter moet verantwoorden. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond