Volledig scherm
IJssalon Nemanja aan de Hoofdstraat in Helmond. © Ton van de Meulenhof

Buurman vangt bot bij verzet airco ijssalon Nemanja in Helmond

DEN HAAG/HELMOND - Alle bezwaren tegen de luchtbehandelingsinstallatie en de omkasting van de Helmondse IJssalon Nemanja zijn woensdag door Raad van State weggewuifd.

Volgens de Raad is de voor de gemeente verleende vergunning voor het bouwen van een schutting en omkasting op het platte dak van de ijssalon aan de Hoofdstraat in orde. De buurman stoort zich enorm aan de luchtbehandelingsinstallatie, zelfs nadat de uitbater er een schutting en isolatiekast eromheen had gezet.

ZIE OOK: Nemanja in Helmond snapt niet waarom buurman nog klaagt

Overigens begon het conflict nadat de uitbater in 2013 zonder vergunning een airco op het dak had gezet. Daarop vroeg buurfamilie Van Nuenen aan de gemeente Helmond om handhavend op te treden tegen de 'illegaal' geplaatste airco.

De buurman was de herrie van de installatie meer dan zat. Uiteindelijk zette ijssalonuitbater Jan de Brouwer een schutting en omkasting om de installatie. De gemeente Helmond kon daarmee instemmen en verleende De Brouwer alsnog een omgevingsvergunning. De Raad van State kan er ook mee instemmen, zo blijkt uit de definitieve uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Helmond