Volledig scherm
PREMIUM
Peter van Elderen en zijn vrouw Eva Heerdink vormen samen "the Blackest White”. Zij treden binnenkort op in De Cacaofabriek in Helmond. © Jean Pierre Reijnen

Cacaofabriek Helmond viert vijf- én twintigjarig bestaan

HELMOND - De Cacaofabriek in Helmond bestaat vijf jaar. In die relatief korte tijd ontwikkelde de cultuurtempel zich van bijna mislukt prestigeproject naar drukbezochte hotspot. Tijd voor feest, dus.

Oké, parkeren is overdag haast ondoenlijk en directeur Jochem Otten zou graag meer jongeren en andere culturen over de vloer krijgen. Maar dat zijn dan ook de enige klachten. Met een bezoekersaantal van 63.690 in het afgelopen jaar is hij meer dan content. „Ooit stond in een rapport: als we de vijftigduizend halen zou dat mooi zijn”, zegt Otten. „We zitten er nu al ruim boven, na vijf jaar. Dat is echt heel kort voor een cultuurcentrum.”

  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Helmond