Volledig scherm
PREMIUM
Voorbeelden van de data die de Camarillo Oko in beeld zou kunnen brengen voor het publiek. © Camarillo

Camarillo in Helmond wil paardensport verlevendigen

HELMOND - Een springwedstrijd in de paardensport is eigenlijk 'hartstikke saai' voor het publiek. Op de beeldschermen bij een wedstrijd of thuis op televisie laat een teller de tijd zien, maar dat is het dan ook wel. Daar bedacht het Helmondse bedrijf Camarillo iets op: een apparaatje dat tijdens het springen data over paard en ruiter verzamelt en direct doorgeeft waardoor voor toeschouwers veel meer te beleven is.

Het idee maakt vandaag tijdens Indoor Brabant in Den Bosch kans op de Dutch Masters Innovation Award. Camarillo, vernoemd naar een wit paardenras, is het jonge bedrijf van Rikkert Koppes, Manon Spermon en Robert van Leeuwen. Ze kenden elkaar al langer en werken inmiddels ook samen in de onderneming die de paardensport van de nieuwste technologie probeert te voorzien. Zo ontwikkelen ze software voor dressuurwedstrijden die bijvoorbeeld automatisch uitslagen berekent. ,,Manon en ik rijden paard en kennen elkaar daarvan. Collega Robert rijdt niet, hij is allergisch voor paarden'', kan Koppes een lach niet onderdrukken.

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond