Volledig scherm
Jos en Sandra Bekkers. © vrij

Charlee Browns Place Helmond stopt

HELMOND - Jos en Sandra Bekkers stoppen in september na dertien jaar met hun restaurant Charlee Browns Place in Helmond. ,,Een Helmondse traditie komt ten einde", zegt Jos Bekkers. 

,,We hebben het besluit met pijn in ons hart genomen", zegt Bekkers. ,,,Dat we stoppen vind ik echt jammer. We deden het altijd uit liefde voor het eten. Er is niet  één reden, maar het is een optelsom van privé, werktijden en huur van het pand. Maar we blijven aan de slag tot het laatste uurtje geslagen heeft." 

De laatste maanden komen wel in het teken te staan van het naderend afscheid: ,,We laten alle herkenbare gerechten die we ooit op de kaart hebben gehad nog eens voorbij komen." 

Het echtpaar Jos (52) en Sandra (48) Bekkers heeft nog geen vastomlijnde plannen voor de toekomst. ,,Maar we gaan zeker niet rentenieren of met pensioen. Bovendien kan ik niet stilzitten", zegt Jos Bekkers. ,,Ik wil wel iets blijven doen wat aanverwant is aan de horeca. Misschien iets in de de groothandel, want zo ben ik ooit begonnen bij de Sligro."

Bekkers heeft zich naast zijn werk in zijn restaurant ingezet voor de belangenbehartiging van de sector, onder meer als mede-oprichter van de horeca-vereniging Helmond-centrum en als actief lid van de landelijke ondernemersvereniging Koninklijke Horeca Nederland. In de keuken verwerkte hij zoveel mogelijk streekgebonden producten. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dickens kerstverhaal leeft meer dan ooit in Helmond
  PREMIUM

  Dickens kerstver­haal leeft meer dan ooit in Helmond

  HELMOND - Ruim tweehonderd jaar geleden schreef de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens 'A Christmas Carol'. Een verhaal dat gaat over de gierige en onaardige Ebenezer Scrooge die op Kerstavond tot inkeer komt. Dickens, in de persoon van acteur Ton van der Velden, liep dit weekend rond op de zestiende editie van Dickensnight in Brandevoort. Hij vertelde een verkorte versie van het verhaal aan wie het maar horen wilde, want 'de boodschap geldt meer dan ooit'.
 2. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
  PREMIUM

  ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

  HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond