Volledig scherm
PREMIUM
Het buizentracé voor het transport van gevaarlijke stoffen loopt in Stiphout pal over sportpark Molenven. © Google Maps, beeldbewerking Wendy van de Rijt

Chemiebuizen bedreiging voor sportpark Molenven in Stiphout

HELMOND - Als langs de westkant van Helmond leidingen komen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, krijgen de verenigingen op sportpark Molenven een probleem. Het buizentracé, waarop geen bebouwing is toegestaan, loopt pal over (een deel van) hun accommodaties.

Vorige maand werd duidelijk dat er concrete plannen zijn voor de aanleg van ondergrondse transportbuizen voor onder meer ethyleenoxide en propeen langs Brandevoort en Stiphout. Dat is opmerkelijk, want het tracé waarvan dit ‘Helmondse’ stuk deel uitmaakt, is nog niet formeel vastgesteld.

  1. De Rode Loper: Een lach en een traan over de dood van toneelgroep Sint Genesius in Helmond
    PREMIUM

    De Rode Loper: Een lach en een traan over de dood van toneel­groep Sint Genesius in Helmond

    HELMOND - Sommige mensen schrokken van het affiche met de aankondiging van het nieuwe toneelstuk van St. Genesius. Het toont een kruis met daarin zwart-wit portretten van ernstig kijkende mannen en vrouwen. Maar zo zwaar als de afbeelding en de titel, ‘Als de dood’, er wellicht uitzien, is het stuk niet. Er stijgt zelfs regelmatig gelach op in de zaal, terwijl sommige scènes juist tot ontroering leiden. Secretaris en speler Wim van Wetten vertelt over de keuze voor deze bijzondere voorstelling.

In samenwerking met indebuurt Helmond