Volledig scherm
© Thinkstock

Chinees restaurant in Helmond vecht boete aan

HELMOND - Chinees-Indisch restaurant Kam Hoo in Helmond is het niet eens met een boete van 16.000 euro die het heeft gekregen voor de aanwezigheid van twee illegale werknemers in zijn keuken. Daarom vraagt het restaurant op 3 november aan de rechter in Den Bosch of de boete geschorst kan worden.

De Inspectie SWZ (voorheen Arbeidsinspectie) controleerde vorig jaar op 21 november het restaurant aan de Peeleik in de wijk Brouwhuis. Toen troffen inspecteurs twee Chinese werknemers aan die zonder werkvergunning horecawerkzaamheden verrichtten.
De inspectie heeft de afgelopen jaren vaker het restaurant bekeurd vanwege illegale arbeidspraktijken. De eigenaar wil geen commentaar geven op de kwestie.

Restaurant Kam Hoo is de laatste jaren geregeld van naam veranderd. Tot voor kort heette het Sushi Yamagata en daarvoor stond het bekend als Pavillon. Op het adres aan de Peeleik zijn meerdere ondernemingen gevestigd. Zo is de boete van 16.000 euro formeel uitgedeeld aan Yan Hair Design, maar de illegale werknemers waren actief voor het restaurant.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond